Flashback, Ganryu och 4×4 Jam kommer till Dreamcast

Dreamcast är verkligen en levande konsol trots att Sega lade ned produktionen för bra många år sedan. Indietitlar som Retro Sumus Xenocider (släpps i höst) och AMEBA (läs gärna vår intervju med den spanska utvecklaren) är på väg, men också fullt licensierade titlar.

Enligt TheDreamcastJunkyard (DCJY) kommer den franska utgivaren JoshProd att ta tre klassiker till Dreamcast, spel som ingen trodde skulle portas till konsolen. Det handlar om Delphines klassiska 2D-äventyr Flashback: The Quest For Identity, Viscos Neo Geo-brawler Ganryu samt 4×4 Jam som kommer att bli en 3D-upplevelse. Dessa tre spel byggs från grunden.

Flashback: The Quest For Identity har tidigare gjorts tillgängligt till Dreamcast via homebrew, men den ordentliga porten kommer med ett gäng trevliga nyheter. Menyerna har fått sig en totalrenovering, kontrollen har anpassats för Dreamcast och det bästa av allt – en funktion som gör att via kan spara våra framsteg var vi vill.

DCJY har lyckats få tag på ett exemplar av 4×4 Jam (tidigare släppt till PSP, Android och iOS) till Dreamcast, och nedan kan ni se en video från upplevelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.