Sega fördubblar spelförsäljningen efter framgångar med Persona 5

Sega har presenterat sin senaste kvartalsrapport, och där framgår tydligt att den lyckade lanseringen av Persona 5 här i väst har gett rejält med klirr i kassan.

Det senaste kvartalet slutade den 30 juni, och Sega sålde (till butik) 4,560 000 fysiska spel under perioden. I jämförelse med förra året vid samma tidpunkt har företaget nästan fördubblat sin försäljning, då 2,410 000 spel skeppades till butik. Anledningen till de stora framgångarna är att Atlus (som ägs av Sega) Persona 5 gjorde väldigt bra ifrån sig på den västerländska marknaden, och även försäljningen av PC-spelen Endless Space 2 samt Warhammer 40,000: Dawn of War III gick bra.

Sega meddelar också att försäljningen av spel till smarta telefoner minskat, liksom deras försäljning av Pachislot-maskiner.

Under gårdagen utannonserade Atlus två stycken musikspel – Persona 3: Dancing Moon Night samt Persona 5: Dancing Star Night. De har fortfarande inte fått något västerländskt klartecken, men med tanke på försäljningsframgångarna med Persona 5 skulle det inte vara någon stor överraskning om de också kommer till Europa och Nordamerika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.