Dreamcast-spelet Xenocider släpps i höst

I slutet av 2016 släppte indieutvecklarna Retro Sumus en demoversion av deras retro-shooter Xenocider som är under utveckling till Dreamcast.

Xenocider har influerats starkt av arkadskjutare som Space Harrier, och nu bekräftar studion att vi kommer att kunna handla diverse specialutrustning till Xara – actionfestens protagonist. Retro Sumus har dock dessvärre tvingats till en försening, men vi tar förstås alltid ett helt och fungerande spel före en snabb lansering. Istället för ett släpp under sommaren kommer Xenocider att lanseras under hösten.

Vi får också kika närmare på den färdiga artworken, och visst ser det riktigt läckert ut.

Vi lånar bilden av Retro Sumus.

Retro Sumus bekräftar också att Xenocider kommer att innehålla bonusbanor där spelarna kommer att kunna ”vinna” specialutrustning. En av specialbanorna är ”100 procent inspirerad av Shinobi” och för att demonstrera detta använder de också musiken från Segas actionspel. Detta är såklart inte något som kommer att användas i den slutgiltiga produktionen.

Nedan kan ni kika närmare på den Shinobi-inspirerade bonusbanan.

2 reaktioner på ”Dreamcast-spelet Xenocider släpps i höst

  1. Som ett stort Space Harrier-fan ser Xenocider ut att bli ett grymt spel och det är riktigt kul att Dreamcasten får en homebrew i full 3D.

    • Ja, definitivt. Beställde PAL-versionen också. Känns kul att stödja ett sådant projekt (PAL-versionen är dyrare och limiterad till 50 exemplar) plus att jag föredrar PAL-fodralen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.