Recension av Alice’s Mom’s Rescue till Dreamcast

alice moms rescue dreamcast

Utgivningsdatum: 23:e mars 2015
Utvecklare: Orion
Utgivare: HuCast

Alice är en liten flicka som ska rädda sin mamma. Som vanligt är det någon som blivit bortrövad när folk ska skriva manus till plattformsspel. Inte ett direkt originellt upplägg med andra ord. Med sin gulliga grafik och musik är det dock svårt att inte fortsätta spela hur simpelt det än är. Lägg därtill en kontroll som är så exakt det kan bli.

På de första banorna gäller det bara att hitta nycklar och öppna dörrar för att ta sig till slutet av banan. För att ta sig igenom smala passager måste Alice hoppa på en liten svamp för att bli liten. Och självklart tvärtom för att bli stor. Det blir dock snabbt svårare med kluriga hopp och större banor. Just som man tänker att spelet börjar bli lite enformigt har man tagit sig igenom första världen och en ny öppnar upp sig med nya utmaningar och fler föremål att hålla koll på. Spakar ska vridas rätt för att öppna den enda dörren ut och boxar ska flyttas på för att nå nya höjder.

De 75 banorna känns faktiskt lite klent med tanke på att det inte är ett gratisspel. De skulle lätta kunna ha klämt in det dubbla så att köparen har att göra en god stund framöver. Sparfunktionen är också värdelös eftersom spelet glömmer bort var du befann dig om du råkar starta om spelet från början. Nästintill en bugg i min värld. Men kul är det, just nu vet jag tyvärr inte vilken bana jag är på för jag råkade starta om det från början och måste spela om alla igen…

Versionen som är tillgänglig nu kommer i ett vanligt CD-fodral, men var du på hugget i våras kunde du få en DVD-variant med musiken till spelet på en extra skiva i en lite exklusivare utgåva limiterad till 300 exemplar.

 

Du hittar den officiella hemsidan här, och du kan köpa Alice’s Mom’s Rescue till Dreamcast för drygt 300 kronor.

Skrivet av: Thomas Sunhede

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.