Årets Sega-spel: utannonseringen

yakuza 5

Nu summerar vi år 2014 med att utse årets bästa och sämsta Sega-händelser. Först ut är årets utannonsering, och det handlar om en lokalisering av den senaste delen i huvudserien. Fansen har trånat efter actiondramat ett bra tag, och för drygt ett år sedan såg det hela becksvart ut när Sega sa att spelet inte skulle ta sig utanför Japan.

Under Playstation Experience tillkännagavs emellertid en lokalisering för väst, och jag talar naturligtvis om…


…Yakuza 5.

Spelserien älskas utav fansen, men när Yakuza 4 och framförallt Yakuza: Dead Souls sålde förfärligt dåligt i väst valde Sega att inte översätta och anpassa del fem för den västerländska marknaden. Men i ett samarbete med Sony så kommer Sega att släppa Yakuza 5 till Playstation 3 via Playstation Network.

Fansen startade diverse kampanjer för att få Sega att utannonsera en engelskspråkig version. Den mest anmärkningsvärda kallas för Day of the Dragon där fansen skickade fysiska brev till världens Sega-kontor kring den åttonde augusti.

Nu får vi emellertid hoppas att alla fans köper Yakuza 5 och att också causal-spelarna får upp ögonen för actiondramat. Det kan indirekt också påverka en eventuell lansering av Shenmue III, då Sega ser om det är ekonomiskt försvarbart att lyssna på sina fans.

2 reaktioner på ”Årets Sega-spel: utannonseringen

  1. Pingback: Årets största utannonsering på SegaZine | Åslin

  2. Pingback: SegaZine kikar närmre på kommande spel under 2015 | Åslin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.