Yakuza 5 – endast på japanska

Yakuza_5

Det är riktigt trist. Att vi ska få se Shenmue-sagans slut känns mer och mer avlägset ju längre tiden går, och nu ser det ut som att vi som inte förstår japanska heller inte kommer att få se slutet – eller rättare sagt fortsättningen – av Yakuza-serien. Sega tycker att serien säljer för dåligt i väst, och trots ihärdiga försök där de översatt seriens första fyra delar – plus spinoffen Yakuza: Dead Souls (läs gärna min recension på Pricerunners Spelblogg) – steg inte försäljningssiffrorna.

Jag blir självfallet besviken när inte en av mina favoritserier kommer att ta sig hit till Europa, eller ens USA, men vi kan alltid hoppas att de ändrar sig. Förhoppningsvis tar sig emellertid HD-versionen av Yakuza 1 och 2 till Wii U hit, då spelen redan har engelska undertexter.

En engelsk textning av Yakuza: Restoration känns i dagsläget väldigt avlägset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.