Retro Sumus nästa DC-spel är en klassisk shooter?

carlos chui retrobarcelona
Carlos och Chui på RetroBarcelona för att prata om Pier Solar. Foto: Alfonso Martínez / SegaSaturno

När vi intervjuade Carlos Oliveros angående Retro Sumus kommande Dreamcast-äventyr AMEBA avslöjade han att de spanska utvecklarna även har ett ytterligare spel till formatet i planeringsstadiet. Mer än så fick vi inte veta, men nu när de slagit upp portarna för sin hemsida (som vi rapporterade om i morse) lämnar de en hint om att det rör sig om en klassisk arkad-shooter med tekniska gimmicks från 16-bitars-eran.

”This may include old-school arcade shooting action, tech gimmicks from the 16-bit era, or an updated, western take on a typically japanese genre, like the visual novel adventures,” skriver Retro Sumus.

När vi kontaktar Oliveros för en kommentar vill han varken bekräfta eller dementera detta. Men en kvalificerad gissning är att det hemliga Dreamcast-spelet är en arkad-shooter med klassiska rötter driven av 16-bitars-teknik och antagligen har det något att göra med Project Q – en forumavdelning på sidan med slogan ”But… What is Project Q?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.