SegaZine – det bästa som hände under vecka 46

valkyria chronicles

Under vecka 46 fick vi stifta bekantskap med Angelo Westerberg – vår nya skribent som berättade om sina första spelminnen och hur han kom i kontakt med Sega, och Master System. Sedan gladde vi oss åt att Yu Suzuki berättade att Sega inte är emot ett Shenmue II, och att han får göra det om han kan finansiera projektet (vi vet sedan tidigare att han undersökt Kickstarter-formen.)

Det har också varit mycket snack kring Valkyria Chronicles under veckan, och spelet gjorde succé direkt via Steam där strategirollspelet toppade försäljningslistan och slog en mängd olika toppspel. Den moderna klassikern – som först och främst släpptes till Playstation 3 – puttades sedan ner till en tredjeplats av Segas Football Manager 2015 och Activisions Call of Duty: Advanced Warfare.

puyo puyo tetris ps vita

Jag tog mig också ann Puyo Puyo Tetris till Playstation Vita, och pusselspelet känns som en självklar titel som inte någon ägare av konsolen bör missa. Konstigt nog är spelet endast släppt i Japan, och det ser mörkt ut för en eventuell västerländsk lansering. Då konsolen är regionsfri går det emellertid ypperligt att importera då pusselspelet bjuder på en stor mängd underhållning även för oss som inte förstår språket.

Nästa vecka (den 21 november) lanserar Sega både Sonic Boom: Shattered Crystal till Nintendo 3DS och Sonic Boom: Rise of Lyric till Wii U. Vi var dock inte alls imponerade när vi testade Shattered Crysal för en dryg vecka sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.