Första intrycken: Puyo Puyo Tetris

Puyo-Puyo-Tetris

Sonic Team har utvecklat Puyo Puyo Tetris exklusivt för den japanska marknaden, men spelets upplägg gör det väldigt importvänligt. Precis som titeln avslöjar så blandar Sega två av världens bästa pusselspel och det blir en hektisk historia som både är beroendeframkallande och underhållande från första Tetris-klossen.

Jag skulle endast testa Puyo Puyo Tetris en liten stund, men det slutade med att jag fastnade i flera timmar. Story-läget verkar bjuda på en hel del färgstarka karaktärer, men då både text och dialog är på japanska är det tyvärr inte något jag förstår. Däremot är spelupplägget fräscht och vid en första anblick ser det ut att finnas mängder av uppdrag att ta sig ann.

puyo puyo tetris story

Oftast får spelaren möta en datorstyrd motståndare (mänskligt motstånd finns också över nätet) och ju bättre det går för någon, ju mer hinder får den andra spelaren bita i. Exempelvis kan botten fyllas med en extra rad i Tetris-läget, och i Puyo Puyo-formen sätter klossar stopp för diverse kombinationer som man planerat. Under vissa tävlingsformer får den ena spelaren dessutom spela Tetris, medan den andra kör Puyo Puyo.

Utmaningarnas upplägg är varierade, och vi får bland annat uppgiften att rensa en hel ”förbyggd” spelplan med ett enda drag, och ibland växlar spelet mellan både Puyo Puyo och Tetris – där en klocka tickar ned och byter spelplan efter ett visst antal sekunder. Andra gånger gäller det att få bort så många rader i Tetris vi bara kan på en bestämd tid, och under vissa utmaningar får vi helt enkelt spela Tetris eller Puyo Puyo mot en datorstyrd motståndare.

puyo puyo tetris

Det allra roligaste, och mest hektiska, sättet att spela (i varje fall om jag dömer efter den första provspelningen) är när Puyo Puyo och Tetris blandar sig med varandra. Samtidigt som man matchar Puyo-figurernas färger gäller det att fylla raderna med Tetris-block, och när diverse hinder svämmar över på skärmen blir det både frustrerande och samtidigt riktigt givande när allt går som man vill.

Sorgligt nog verkar inte spelet ta sig utanför Japans gränser, men även om vi inte förstår handlingen så är spelupplägget fantastiskt och väldigt importvänligt. De två spelen utgör en fantastisk mix, och alla som tycker om pusselspel bör ta sig en närmre titt på Sonic Teams Puyo Puyo Tetris.

Förhoppningsvis står sig det goda första intrycket, och jag återkommer när jag fått chansen att hårdtesta spelet ordentligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.