Varningstecknen för att ett Mega Drive-spel är en piratkopia

air driver kretskort

Här om veckan blev jag riktigt glad när jag hittade ett japanskt exemplar av Dick Tracy, och jag berömde dessutom det ”nostalgidoftande” omslaget. Efter lite research och hjälp från Sega-forumet Segalovers visade det sig emellertid att spelet var en piratkopia.

Jag ser köpet (som lyckligtvis endast slutade med att jag betalade med kaffepengar) som en lärorik affär ändå eftersom att jag lärde mig varningstecknet för att ett Mega Drive-spel är en kopia. Är spelet dessutom isärskruvat – för att det ska vara möjligt att spela i en europeisk Mega Drive-konsol – bör det även stå Sega på själva kretskortet, och inte som i fallet på bilden ovanför.

De är ofta väldigt skickligt gjorda, men saknar fodralet och/eller kassetten en Sega-logga är det näst intill garanterat en kopia.

Har man dessutom möjlighet bör man göra en sökning på Google (eller som i mitt fall – Ebay) för att se om kassettens etikett samt spelets fodral stämmer överens med ett legitimt orignalexemplar. Skiljer de sig på något vis, hur liten skillnaden än må vara, är det med stor sannolikhet inte en originalversion. Detta skall dock inte förväxlas med spel som släppts i olika utgåvor.

Har ni mer tips på varningstecken för att ett Mega Drive-spel är en piratkopia?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.