Spelsamling: Japanskt Dick Tracy som fungerar i PAL-Mega Drive?

dick tracy mega drive
Idag var jag faktiskt inte alls ute efter att köpa några spel – tro på det eller ej – utan jag letade efter en hylla med skåpluckor (för att undvika solblekning av spelen) för spelsamlingen. Men när jag såg ett japanskt komplett Dick Tracy till Mega Drive för 30 kronor kunde jag inte hålla mig ändå.

Jag har inte någon japansk Mega Drive, och jag har inte heller några planer på att förstöra kassettens omslag för att skruva upp några skruvar för att kunna spela det endast med själva kretskortet. Men av någon underlig anledning fungerade spelet utmärkt i min PAL-maskin trots att alla alltid har sagt att det inte ska gå – rätta mig gärna om jag har fel.

Att spelet inte bara hade en alldeles fantastisk fram- och baksida som skriker nostalgi, utan också är riktigt underhållande är inte heller fel. Det är ett riktigt skönt actionspel som dock kräver att man orkar med stora doser av ”trail and error.”

2 reaktioner på ”Spelsamling: Japanskt Dick Tracy som fungerar i PAL-Mega Drive?

  1. Är Sega-loggan även utsuddad inne i själva spelet är det ett annat tecken på att det är pirat. Jag har själv ett ex. av Revenge of Shinobi där Sega-loggan vid boot-up bara är kladd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.