Dreamcast fyllde 15 år – grattis Sega

Dreamcast_logo

Det är smått skandalöst, jag var inlindad i en sorts Playstation 4-psykos när detta skedde, trots att jag Twittrade om det några dagar innan. Under förra veckan, den 27 november, fyllde Dreamcast 15 år. Den 27 november 1998 släpptes Dreamcast – konsolen gav oss toppspel som Shenmue, Jet Set Radio, Virtua Tennis, Skies of Arcadia och Ikaruga – i Japan.

Personligen ser jag just Dreamcasten som den bästa konsolen genom tiderna – sett till den underhållning maskinen har gett mig genom alla tider. Jag köper fortfarande spel till konsolen (senast Shenmue: Jukebox Edition) och återvänder till Dobuita (Shenmue) var och vartannat år, och då spelar jag sällan om ett spel över huvud taget. Crazy Taxi, Marvel Vs. Capcom, 2K-sportserien och alla fantastiska spel gav konsolen ett fantastiskt spelbibliotek trots att det endast såldes 10 miljoner exemplar världen över. Dessutom utvecklas det fortfarande spel till konsolen av diverse idieutvecklare, inte minst WaterMellon som är aktuella med Pier Solar som de tidigare släppte till Sega Mega Drive.

Vilket är ditt bästa Dreamcast-minne?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.