Nu hämtar vi PS4

ps4_nattöppet_gamestop

Playstation 4 släpptes idag, och under natten hade många butiker nattöppet. Jag begav mig till Södertäljebutiken där ett 20-tal entusiaster trotsade kalla vindar och en temperatur på 5,5 grader (nu skrattar norrlänningarna och säger något om ‘fjollträsk’.) När vi väl fick komma in blev vi bjudna på energidryck och kolsyrat vatten, och det kliade i fingrarna medan vi fick vänta till 00.00-slaget innan vi fick hämta ut våra konsoler.

Efter att ha njutit lite av den där fabriksdoften som vi nördar tycker om så mycket fick jag leta fram en förlängningssladd – strömkabeln är väldigt kort, men sedan gick installationen väldigt smidigt trots att jag varken kunde skriva å, ä eller ö som vi kan göra med Playstation 3. Menyerna vi möts av är stilfulla och som spelare av både Playstation 3 och Playstation Vita känner jag direkt igen diverse ikoner.

ps4_killzone_shadow_fall_dualshock4

Konsolen kommer med ett stycke 14-dagars testperiod av Playstation Plus (som endast går att utnyttja om du inte varit medlem någon gång tidigare) och på baksidan av kartongen kan vi läsa att Driveclub inkluderas. Det är förstås fel, då det försenades till nästa år, men vi får istället Contrast (och även Resogun som vi också blev lovade tidigare) som verkar vara ett stilfullt äventyr satt i klassisk fransk miljö.

Nu väntar vi bara på att Sega ska få tummen ur ändalykten och släppa några heta spel till konsolen. Shenmue kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.