Pier Solar HD – RPG i HD till Dreamcast nästa år

Pier Solar utvecklades och lanserades av indieutvecklarna WaterMelon under 2010 och då handlade det om riktig klassiskt Sega-stuk till Mega Drive. Alltså släpptes rollspelet till konsolen tio år efter den senaste officiella Genesis/Mega Drive-titeln hade sin lansering.

Utvecklingen bakom Pier Solar började på ett forum under 2004, och då handlade det om en enklare homebrew-titel. Sedan växte projektet storartat, och blev slutligen det största 16-bitarsspelet som någonsin släppts med sina kraftiga 64 megabit.

Nu är rollspelet på väg till Nintendo eShop och Dreamcast, och denna gång handlar det om HD. Personligen har jag dock svårt att se hur den sistnämnda konsolen kan klara av att pressa ut högupplöst grafik, men nedan kan ni se hur den nya utgåvan skiljer sig från originalet och hur enkelt det kommer att bli att byta mellan klassisk 16-bitarsgrafik och den nya HD-looken.


Filmen är baserad på Wii U-versionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.