Yakuza- och Persona-serien har nästan sålts i 40 miljoner exemplar tillsammans

Segas storserier Yakuza (Like a Dragon nu för tiden) och Persona i otroligt stora mängder (som vi rapporterade om på PlayZine). Fler än 20 miljoner exemplar har sålts av Yakuza/Like a Dragon-serien och Persona-serien har nått över 17 miljoner sålda exemplar. Det är nästan 40 miljoner sålda exemplar tillsammans, mäktigt.

Segas största serie är förstås Sonic the Hedgehog, och här handlar det inte om miljoner, utan miljarder. Hela 1,4 miljarder har sålts av spelen med Sonic-spelen. Nästan, i princip. Denna siffra inkluderar även alla nedladdningar av de free-to-play-spel som finns till mobiltelefoner så som exempelvis Sonic Dash. Det spelet har helt på egen hand laddats ned hisnande 500 miljoner gånger – en halv miljard alltså.

Både Yakuza/Like a Dragon och Persona är två av mina absoluta favoritserier, och jag hoppas innerligt att Like a Dragon Gaiden: The Man who Erased his name – som fungerar som en sammanflätning av Yakuza: Like a Dragon och Like a Dragon/Yakuza 8 blir så bra som jag hoppas. Det ska släppas någon gång i år. Jag blev rätt hånad (på skoj) av mina kompisar i Spelpoddkampen när det var ett av mina val.

Vad är då Spelpoddkampen kanske ni undrar? Vi i Spelat Podcast har slagit oss ihop med våra vänner i spelpoddarna Snacka Videospel, Goty-podden och Speccat för att tävla om vilka spel vi tror får bäst snittbetyg i spelmedia under året. Äran står på spel och vinnaren får dessutom välja ett spel som vi andra ska spela (minst fem timmar) och snacka om i ett kommande poddavsnitt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.