Harlequest – nytt 3D-JRPG till Dreamcast på Kickstarter

Harlequest är ett helt nytt JRPG i 3D som är under utveckling till Dreamcast och finansieras genom Kickstarter. Det rör sig om en indieproduktion som tar inspiration från The Legend of Zelda, Diablo, MediEvil, samt Guantlet – och det ska vara ruskigt svårt.

Bakom projektet står Ross Kilgariff och han får assistans av Alastair Low som har tidigare erfarenhet av att utveckla spel till Dreamcast och av att porta spel till Nes.

Förutom spelen jag nämnde ovan så inspireras det även av SoulsBourne-spel och det handlar om en mix av JRPG, rouglike och dungeon crawler. Lyckligtvis kommer det att finnas ett coop-läge och banorna kommer att byggas upp randomiserat förändras varje gång vi dör och behöver börja om. Runt varje hörn kommer det att finnas svåra fiender, och varje utgång vaktas av en tuff boss.

Kickstarter-backarna som lägger 450 kronor får en fysisk utgåva av spelet till Dreamcast, men man kan även lägga lägre summor för att få tillgång till en nedladdningsbar CDI.-fil för den som vill bränna sig en kopia av Harlequest själv.

Annons

4 reaktioner på ”Harlequest – nytt 3D-JRPG till Dreamcast på Kickstarter

  1. Spelade precis igenom Skies of Arcadia, så att ha något nytt att bita i framöver blir perfekt! Inspiration från Gauntlet är inte helt fel det heller.

      • Ja, det var verkligen underbart! Beställde precis hem en LP på soundtracket till det :). Spelade Gauntlet Legends på Nintendo 64, som är lite annorlunda men också bra :).

      • Ohh, härligt! 🙂 Ja, det var en riktigt mäktig spelupplevelse back in the day. Nu blev jag sugen på att spela igenom det igen. ☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.