Segas underhållningsdivision återhämtar sig medan företaget går back

Segas underhållningsdivision gjorde stora förluster i fjol, men den senaste kvartalsrapporten visar att de börjar återhämta sig. Underhållningsdivisionen drog in 337 miljoner dollar under räkenskapsårets första kvartal, vilket är 4% mer än i fjol. Under samma period 2014 gjorde dock avdelningen en förlust på 10,5 miljoner dollar, men efter att de har återhämtat sig sedan dess är samma siffra 5,9 miljoner dollar nu enligt Segas senaste kvartalsrapport.

Sega ökade också sin försäljning av fysiska spel från 1,7 miljoner exemplar till 1,83 miljoner sålda exemplar. Hela företaget har dock gjort en förlust på hela 63,3 miljoner dollar under årets första kvartal. I jämförelse med i fjol är det en rejäl försämring då företaget gjorde en vinst på 41 miljoner dollar.

Sega förklarar de mörka siffrorna med att försäljningen av deras Pachislot-maskiner sjönk med 83% på grund av att inga nya maskiner släppts.

Sega undergår emellertid en stor omorganisering för tillfället, och företagets nya VD Haruki Satomi är fast besluten att göra Sega till ett älskat varumärke igen. Under årets andra kvartal har Sega många inplanerade lanseringar – gällande både underhållnings- och Pachislot-divisionen. Exempelvis släpps Dengeki Bunko: Fighting Climax i både Nordamerika och Europa den 6 oktober, och vi hoppas på en stor succé även om fighting-spelet endast lanseras till Playstation Vita och PS3 (på en marknad där Playstation 4 dominerar.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.