Utvecklarna bakom Stella Glow ansöker om konkurs

För en knapp vecka sedan rapporterade vi om att något var på gång att hända med Stella Glow-utvecklarna Imageepoch. Företagets hemsida hade försvunnit av okänd anledning, och deras chef – Ryoei Mikage – hade tagit bort sitt Twitter-konto. Nu vet vi varför.

Imageepoch har ansökt om konkurs. Företaget har gjort miljonförluster samtidigt som flera av utvecklarnas arbetar har bytt arbetsgivare till andra aktörer inom branschen. Den japanska spelstudion grundades år 2005, och det var ett välmående företag till de började med att finansiera sina egna spel. Nintendo 3DS-spelet Stella Glow var också tänkt att finansieras på egen hand innan Sega tog över den rollen, men trots att spelet är färdigt räckte det inte för att rädda Imageepoch från en konkurs.

Sega kommer emellertid att släppa Stella Glow till Nintendo 3DS som planerat (den 4 juni i Japan) medan Atlus arbetar med en lokalisering som kommer att släppas i vår del av världen senare under 2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.