Sega överger konsolbranschen?

Nu känns Shenmue III ännu längre bort…

Sega har släppt ifrån sig rejäla halvmesyrer och även rena katastrofer i form av Sonic Boom-spelen till våra konsoler, och för en tid sedan fick vi veta att företaget omstrukturerade företaget och skulle komma att satsa betydligt mer på mobilspel. Nu rapporterar Japan Today att Sega Sammy Holdings – Segas moderbolag – ser över företagets struktur och affärsverksamheten.

Enligt Japan Today har uttalanden från konglomeratet avslöjat att detta är en pågående process, och att en av de första stegen är att överge konsolmarknaden för att fokusera på mobil- och PC-spel som baseras på online-teknik.

Det underliga är att Sega har satsat rejält på sin Yakuza-serie den senaste tiden, och det handlar inte bara om att vi kommer att få se Yakuza 5 här i Europa, utan även att Sony och Sega har gått samman och utannonserat både limiterade Playstation 4- samt PS Vita-konsoler baserade på Yakuza Zero.

Blir detta realitet går många fina varumärken i graven, eller omvandlas till något som många av oss absolut inte vill ha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.