Retro Sumus öppnar hemsida ”för att få kontakt med Dreamcast-entusiaster”

hugo ameba
Art: Ximo Ferrer

För ett par veckor sedan tog vi kontakt med Carlos Oliveros, projektledaren för den nystartade spanska spelstudion Retro Sumus, och ställde ett gäng frågor (välj gärna mellan den engelska originalintervjun eller den svenska översättningen) om deras kommande deckaräventyr AMEBA. Det 2D-uppbygda, Sin City-inspirerade spelet var först i planeringsstadiet till Sega Mega Drive, men plattformen blev senare Dreamcast (och Windows, Linux, OSX samt Ouya) när Daniel Lancha – också känd som Chui – övertygade Oliveros om att Dreamcast var ett bättre alternativ med sin starkare prestanda.

Nu har Retro Sumus öppnat en egen hemsida och forum där de vill ”få kontakt med andra Dreamcast-entusiaster.” Förutom AMEBA har de även ett ännu icke utannonserat spel i planeringsstadiet till Dreamcast, vilket gör att det låter som om Retro Sumus kommer att satsa helhjärtat på Segas klassiska konsol.

En reaktion på ”Retro Sumus öppnar hemsida ”för att få kontakt med Dreamcast-entusiaster”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.