Vad betyder Yakuza 5-lokaliseringen för Shenmue?

yakuza 5

Under helgens Playstation Experience avslöjade Sega och Sony att de kommer att översätta och släppa Yakuza 5 under nästa år via Playstation Network. Även om det inte ser ut som om vi kommer att få se en fysisk version – som många av oss samlare vill – så kommer vi i varje fall att få ta del av seriens fortsättning.

Fansen har verkligen kämpat för att Sega ska lokalisera Yakuza 5 för den västerländska marknaden, där exempelvis kampanjen ‘Day of the Dragon’ uppmanade alla att skicka fysiska brev till Sega om spelet i fråga.

Nu håller spelet på att översättas, och jag vill påstå att försäljningssiffrorna mycket väl kan påverka en eventuell uppföljare till Shenmue II. Skulle Yakuza 5 bli ett försäljningsfiasko har jag svårt att se Sega ta den betydligt större risken med att utveckla och släppa Shenmue III, där hela spelet måste utvecklas från grunden.

Detta blir antagligen sista chansen för alla Yakuza-fans att övertyga Sega om serien är värd att översättas för den västerländska marknaden, och det blir troligen företagets sätt att testa vattnet gällande något som fansen gör stor uppståndelse kring – vilket lär påverka ett eventuellt Shenmue III i allra högsta grad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.