Pier Solar HD släppt till Wii U – kommer snart till Xbox One

Pier-Solar-HD-Wii-U

Rollspelet Pier Solar släpptes till Sega Mega Drive under 2010, och för ett litet tag sedan lanserades WaterMelons äventyr digitalt – i HD – till Playstation 4, Playstation 3, PC och Ouya. Nu har den omtyckta indie-titeln även tagit sig till Wii U via Nintendos E-Shop.

Snart får även Xbox One-ägare chansen att sätta tänderna i det retrodoftande rollspelet, då spelet släpps via Xbox Live Marketplace den 21 november. Nu väntar vi bara på att Pier Solar HD ska lanseras till PS Vita, och framför allt till Dreamcast där vi får spelet i fysisk form.

Anledningen till att Dreamcast-versionen tagit längre tid än vad utvecklingen gjort till de andra formaten är att WaterMelon måste vara säkra på att alla buggar är borta, i och med att de inte har någon möjlighet att patcha spelet till konsolen i efterhand. I väntan på den sistnämnda versionen får ni gärna läsa vår intervju med Pier Solar-utvecklaren Carl-Johan ‘Zebbe’ Brax.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.