Nostalgi: Förväntansfulla fans inför Dreamcast-lanseringen

sega dreamcast

Jag minns hur jag kravlade ut på internet med ett tjutande smalband för att titta på bilder från all de Dreamcast-spel som var under utveckling till maskinen långt innan Sega höll lanseringen. Efter ett inslag om konsolen på Cyber – där de testade Sega Rally 2 och Sonic Adventure – hade jag bestämt mig att jag skulle välja Dreamcast före Playstation 2.

Några dagar inför den amerikanska lanseringen höll CNN ett reportage om Dreamcast, och där frågade de konsumenterna om vad som var viktigast när det kom till ny hårdvara – alla svarade grafiken. Sköna minnen väcks till liv när det pratas om starka förbokningssiffror, och att detta skulle var Segas chans att ta sig närmre Sony och Nintendo som dominerade spelmarknaden under den tidigare konsolgenerationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.