Du kan ta dig igenom Alien Isolation utan att döda

alien isolation

Alien Isolation är Segas och Creative Assemblys kommande skräckspel, och till skillnad mot Aliens: Colonial Marines (läs gärna om varför det var en ren katastrof i min recension) så ser det kommande spelet riktigt intressant och skräckinjagande ut.

Creative Asseblys och Isolations lead designer Gary Napper går in på mer detaljer när han pratar med Games TM i en intervju, och han förklarar att spelets koncept inte bara handlar om att gömma sig från den skräckinjagande utomjordingen.

”Uppdragsstrukturen är något som vi byggt upp kring idén om att rymdstationen är en verklig plats. Det finns för många spel som är linjära upplevelser, och där du till exempel går genom en dörr som stänger sig när du kliver igenom den och du sedan kan du inte gå tillbaka. Varför är det så,” undrar Napper.

”När du utforskar stationen och låser upp fler områden så kommer du alltid att kunna gå tillbaka till de områden som du varit på tidigare. En stor del av detta var att försäkra spelaren om att det fortfarande är saker som händer, så att det inte känns som ‘jag är klar med det här området, jag klarar mig’ – Alien kan faktiskt vara varsomhelst… Vi använder oss av Metroidvania-stilen för att låsa upp saker.”

Vi behöver inte heller vara särskilt våldsamma, utan kan ta oss igenom spelet utan att ta livet av någon eller något.

Du kan ta dig igenom hela spelet utan att döda någon. Det är något som jag känner passar karaktären, och det handlar inte så mycket om att skapa extra utmaning. Det handlar om en medlem i Ripley-familjen, och de är inte som karaktärer i spel som skjuter ned civila efter som att de står i vägen för en spak.”

Alien Isolation kommer att släppas den 7 oktober, och konsolerna som berörs är Playstation 4, Playstation 3, Xbox 360, Xbox One samt Windows.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.