Elysian Shadows ges ut av WaterMelon till Dreamcast

elysian shadows dreamcast dc

WaterMelon är inte bara upptagna med Pier Solar HD (läs gärna vår intervju) utan de ger också sitt stöd till ett nytt RPG. Spelet heter Elysian Shadows, är ett 16-bitarsinspirerande ”nästagenerations 2D” med ett stridssystem i realtid, där spelarna kommer att få växla mellan 2D och 3D. Elysian Shadows-teamet tar hjälp av WaterMelon för att skapa en fysisk version av spelet till Dreamcast, medan vi också kommer att få se rollspelet till PC, Apple, Linux, OUYA, Android och iOS.

”WaterMelons utgivar-deal betyder att vi kommer att använda deras infrastruktur till att producera en fysisk Dreamcast-version av spelet,” säger Falco Girgis, spelets lead engine/tooolkit-utvecklare. ”Det betyder inte att vi har fått spelet finansierat, och Elysian Shadows riktar sig mot många andra plattformar vid sidan av DC som kommer att kräva uppmärksamhet.”

För att Elysian Shadows ska kunna finansieras och att utvecklingen ska kunna slutföras kommer en Kickstarter-kampanj att dra igång senare i år.

”Vi har varit tvungna att betala vår personal från våra egna fickor, och vi har arbetat under de hårda timmarna med våra heltidsjobb och utbildningar utöver våra utvecklingen av Elysian Shadows,” berättar Girgis. ”Normalt stannar vi uppe hela nätterna under helgerna, missbrukar koffein, arbetar på Elysian Shadows och strävar efter att vidhålla en god online-närvaro för att utvidga vår fan-bas.”

”Sanningen är att vårt tempo inte är hållbart, men vi ger det allt vi har just nu, för att vi verkligen tror att med vår publik och community-support, så har Elysian Shadows en väldigt god chans att bli finansierat via Kickstarter.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.