Spelsamling: Fantasia – var uppmärksam vid begagnathandel även från butik

fantasia mega drive

Jag och min syster fick ett stycke Sega Mega Drive tillsammans med Sonic the Hedgehog i julklapp någon gång under det tidiga 90-talet, och efter att spelet nästan gått sönder (vilket det även gjorde några år senare) efter många timmars hårt spelande gick vi och hyrde ett spel med Musse Pigg i huvudrollen – Fantasia (som sedan inhandlades ett tag därefter.) Därför har det spelet en speciell plats i mitt 28-åriga nostalgihjärta – trots att jag sålde spelet någon gång under samma årtionde. Idag damp spelet ned i brevlådan på nytt, men den nostalgiska återblicken överskuggades av något annat.

Det handlar inte om den stora revan på spelets fodral som ni kan se på bilden, utan att omslaget tillhör Mega Drive-versionen medan själva spelet och manualen hör till Genesis-versionen. Jag köpte spelet genom Retro Game Base som är stationerade i Storbritannien, och när jag uppmärksammar dem om händelsen hänvisar de till en bild som ska ha visat att själva spelet och manualen tillhörde just Genesis-versionen, men de erkänner också att det inte stod med i själva beskrivningen.

fantasia genesis manual cartrige

Retro Game Base-representanten säger emellertid att jag får skicka tillbaka spelet och sedan få pengarna tillbaka, så jag vill inte klandra dem för mycket, men det gäller alltså att lägga märket till alla detaljer när man handlar med begagnade spel – även om man vänder sig till etablerade handlare inom branschen.

Förhoppningsvis blir återbesöket i själva spelet Fantasia betydligt mer uppskattat än vad versionsmixen blev som samlarföremål.

3 reaktioner på ”Spelsamling: Fantasia – var uppmärksam vid begagnathandel även från butik

  1. Annars kan man ju råka köpa varsitt tyskt ex av Landstalker som både jag och min kompis har gjort (trots att det stått i beskrivningen och gått att se på boxen att det är tysk version) :P.

    • Hehe, jag var på väg att göra samma tabbe, innan jag kom på att jag borde fråga vilken europeisk version det rörde sig om. Säljaren försökte intyga att språket/handlingen i spelet var oviktig. xD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.