Spelsamling och första intryck: Psycho Fox, Golfamania & Fantasy Zone till Master System

psycho fox golfamania fantasy zone sms
Idag köpte jag tre Sega Master System-spel – Psycho Fox, Golfamania samt Fantasy Zone – och faktum är att jag inte spelat något av dem tidigare. Segas Psycho Fox har jag emellertid hört talas om, och den första provspelningen skvallrar om att jag har ett riktigt charmigt plattformsspel att se fram emot. Dessutom är själva spelfysiken intressant ur en ren spelhistoriskt synvinkel. Här påverkar Psycho Fox hastighet rejält hur långt vi hoppar med honom, vilket lär ge en betydligt annorlunda upplevelse mot många andra plattformsspel från denna tid.

Samtidigt bjöd Golfamania på en betydligt mer avancerad teknik än jag räknat med, och även om jag inte kommer att ägna många timmar åt att slipa min sving i spelet, så är det en trevlig återblick och ett bevis på vad denna tids sportspel faktiskt kunde prestera.

Fantasy Zone var emellertid den stora överraskningen, och efter att ha kikat lite på Ebay skäms jag över att jag endast betalade 20 kronor för detta shmup, även om spelet inte säljs för några större summor. Jag upptäckte emellertid att delar av spelserien kommit till – förutom Master System – både Saturn och Mega Drive, och det nästan överdrivet färgglada shmup-spelet har kanske inte samma tempo som många av spelen i samma genre till senare konsoler, men jag fastnade direkt för designen och spelets atmosfär.

4 reaktioner på ”Spelsamling och första intryck: Psycho Fox, Golfamania & Fantasy Zone till Master System

 1. Fantasy Zone-spelen är klart prisvärda på SMS. Rekommenderar den förbisedda remaken på andra spelet, Fantasy Zone II DX, om du gillar det. En kul detalj är att det utvecklades på något modifierad System 16-hårdvara, så det känns verkligen som deras 80-talsarkadspel.

  • Tack för tipset, och visst har Fantasy II DX endast släppts till PS2 i och med Fantasy Zone Complete Collection pack? Såg riktigt intressant ut.

   Har du (eller någon annan) koll på om Game Gear-versionen av Fantasy Zone är något att ha?

   • Har inte spelat igenom det, men minns det som sämre än SMS-spelen. Var något som inte stämde med kontrollen har jag för mig, och den mindre skärmen gör spelet svårare, men det är nog värt att pröva om du hittar det billigt.

  • Okej, då väntar jag nog med det. Ligger på ca 200 kronor inklusive frakt på Ebay, så det är ju inte några galna priser, men kanske inte något att satsa på i första hand. Tack för svaret. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.