Spelsamling: Darius II till Saturn

darius IIUrsäkta bildens kvalité, men idag hade jag bara tillgång till mobilkameran.

För lite mindre än en vecka sedan förklarade jag min besvikelse över att Darius II – som jag köpt via Ebay – aldrig dök upp efter att jag väntat nästan en månad. Lyckligtvis hittade jag ett nytt exemplar hos en tysk retrohandlare, och även om det kostade ett par 20-lappar mer var det ett fläckfritt japanskt exemplar (komplett med ”spine card”) av Saturn-versionen som damp ned i brevlådan idag.

Med tanke på att jag fastnat rejält för shmup-spel den senaste tiden ska det bli riktigt intressant att sätta tänderna i Taitos klassiker. Är det någon av er som har spelat Darius II, och har lite åsikter att dela med er av?

3 reaktioner på ”Spelsamling: Darius II till Saturn

 1. Skulle du kunna rekommendera några japanska Saturn-spel som inte kräver några kunskaper inom språket? Är riktigt sugen på Albert Odyssey men känner att jag gärna vill kunna hänga med i storyn och liknande. NTSC-versionen kostar ju en del också.

  • Jag har faktiskt rätt dålig koll på just Saturn än så länge. Köpte faktiskt konsolen nyligen (efter flera års letande till och från – Ebay-frakten var på tog för dyr) och har bara hunnit testat några. Med texttunga spel som Albert Odyssey blir det tyvärr rätt omöjligt att förstå (så länge man inte bemödar sig med att sitta med en guide, men det lär ju förstöra helheten rätt rejält.)

   Men, exempelvis Nights: Into Dreams verkar i princip vara helt på engelska. Sonic Jam likaså.

   Fighting-, bilspel och shmup är ju emellertid mer eller mindre alltid spelbara oavsett språk. Ska nog satsa på att få tag på Radiant Silvergun härnäst samt Golden Axe The Duel som ska vara ett fightingspel baserad på serien.

   Om man vill satsa på lite billigare spel kan jag rekommendera http://JapaneseRetroVideoGames.com . Panzer Dragoon (shootern, och inte rollspelet) kostar exempelvis drygt 6 pund, medan frakten går på 2,5 pund (brukar även bli billigare per spel om man köper fler.)

   Spelen är visserligen inte alltid i toppskick, och man får titta en extra gång om spine card ingår.

  • På tal om japanska Saturn-spel så blev jag sugen så jag beställde ett gäng direkt. Tog tre, för mig, okända titlar då jag tycker om överraskningar och även Theme Park. Återkommer med ett (eller flera) inlägg efter att jag testa dem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.