Stor intervju med Pier Solar-utvecklaren ”Zebbe” Brax på måndag

pier solar

Pier Solar and the Great Architects blev ett otroligt lyckat rollspel och hemmabygge som höjde ribban rejält för kategorin när det släpptes till Mega Drive under 2010, på den största kassetten till konsolen någonsin – 64 megabit. Spelet försenades, utvecklarna stötte på stora problem, men WaterMelon lyckades ändå släppa ett rollspel som stod sig otroligt väl mot de riktigt stora RPG-titlarna till konsolen. Nu är spelet på väg till flera format, däribland Dreamcast (samt Wii U), och vi har talat med en av utvecklarna bakom originalproduktionen – Carl-Johan ‘Zebbe’ Brax – och på måndag kommer vi att publicera intervjun där vi inte bara får reda på en mängd intressant information om Pier Solar, utan även får en hint om vad för ytterligare spel (utöver Pier Solar HD samt Project Y) WaterMelon och ‘Zebbe’ Brax arbetar på till Mega Drive.

Intervjun publiceras 08.00 på måndag – den 10 februari.

7 reaktioner på ”Stor intervju med Pier Solar-utvecklaren ”Zebbe” Brax på måndag

 1. Kul, minns att jag tänkte köpa spelet när det var på väg till MD, men då gick min konsol sönder i samma veva. Men, en ny konsol ska inhandlas, nu är bara frågan om man fortfarande kan få tag på det till Mega Drive.

   • Härligt, trodde inte de tillverkades längre. 😀 Stämmer det att man lagligt kan ladda ned CDn för att använda den i Mega CD när man har originalet till Mega Drive? Hörde det någonstans iaf och vill endast göra det om WaterMelon tillåter och det är lagligt. 🙂

   • Japp, du kan ladda ner skivan :). Vi släppte den fritt eftersom skivan vi hade med originalversionen hade en del problem och ledde till att musiken stannade och hackade. Men en bränd CD-R funkar prima.

 2. Vad grymt! Minns att jag tänkte köpa detta när det begav sig. Nu lär det bli ett köp till Dreamcast. Ska bli kul att läsa på måndag!! 😀

 3. ”på måndag kommer vi att publicera intervjun där vi inte bara får reda på en mängd intressant information om Pier Solar, utan även får en hint om vad för ytterligare spel (utöver Pier Solar HD samt Project Y) WaterMelon och ‘Zebbe’ Brax arbetar på till Mega Drive.”

  Sweet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.