Sonic Boom – spel, prylar och tv-serie med igelkotten

sonic boom 3ds wii u

Igår berättade vi om att Sega bjöd in till pressvisning och skulle presentera ”Sonics renässans” och nu vet vi vad det hela handlar om. Sega planerar världsherravälde med Sonic Boom – spel, tv-serie och en massa prylar.

Vi kommer att få se två spel – båda till Nintendos konsoler – med den blåa igelkotten och hans gäng i huvudrollen. Återigen rör det sig om spel till Wii U och Nintendo 3DS, alltså precis som med Sonic Lost World. Den stationära versionen utvecklas av Big Red Button, och bland personalen hittar vi en hel del erfarenhet där folk bland annat arbetat hos Naughty Dog med spel som Ratchet & Clank samt Jak & Daxter. För Nintendo 3Ds-versionen hittar vi Sanzaru bakom rodret, och det kommer att bli två olika spel – men som utspelar sig i samma universum.

Wii U-versionen kommer att bli ett actionäventyr, men enligt Sega är det mer Sonic-känsla än Ratchet & Clank och Jak & Daxter, där fart fortfarande är viktigt. Världarna ska dock vara mer öppna än tidigare, vilket ska ge spelaren möjligheten till att utforska spelvärlden mer än tidigare.


sonic boom wii u

Sonic Team arbetar dock inte med dessa titlar, utan de utvecklar ett annat spel med Sonic i huvudrollen, men mer än så får vi inte veta. Det skulle emellertid kunna vara det spel som ryktas vara på väg till Playstation 4, Xbox One samt Wii U även om Sega dementerat detta i efterhand. Det kan vara förståeligt om Sega vill utannonsera detta vid ett senare tillfälle med tanke på deras samarbete med Nintendo i dagsläget.

Sonic Boom blir även den första CG-animerade Sonic-serien och kommer att sändas på Cartoon Network och rikta sig till en yngre publik. Sega of America arbetar på denna tillsammans med Ouido Productions, och intresserade har 52 episoder på 11 minuter vardera att se fram emot.

Det kommer också att släppas mängder av leksaker baserade på varumärket i samband med denna ”Sonic-Boom,” och det är Tomy som står för tillverkningen av dessa.

De första bilderna som dykt upp från både serien och Wii U-spelet visar att vi kommer att få se en rejäl designförändring. Knuckles har överdimensionerats, medan Sonics armar – som tidigare varit hudfärgade – har blivit blåa. Vad tycker du om den nya designen?

Kika gärna på Wii U-spelets purfärska trailer nedan.

2 reaktioner på ”Sonic Boom – spel, prylar och tv-serie med igelkotten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.