Dreamcast lever – Rush Rush Rally Racing

Den som trodde att det slutat släppas spel till Dreamcast trodde fel. Redspotgames är en av de få men hängivna indie-utvecklarna av spel till Segas klassiska konsol, och under GamesCom tidigare i år berättade företaget att de kommer att fortsätta att stödja enheten så länge spelen säljer. De lever dock på marginalen, bara några 100 färre sålda exemplar än vad de förväntar att sälja och de ekonomiska delarna skulle kollapsa.

rushrushrallyracing

Den senaste titeln de släppte var Wind and Water: Puzzle Battles som de lanserade i november i fjol, och nu ett knappt  år efter kommer deras nya produktion – Rush Rush Rally Racing som kommer att börja säljas redan under denna månad. Något exakt datum finns emellertid inte, och räkna inte med att hitta det i butik, utan det är genom deras hemsida vi får göra våran beställning.

Prislappen ligger på 15 euro, och vill man ha en lyxigare och limiterad version med en CD för spelets musik, helfärgad manual med artwork och bilder av borttaget material, samt klistermärken får man vänta till november och betala 27,95 euro.

rushrushrallyracing2

Rush Rush Rally Racing påminner om en upphottad version av gamla Nitro där det är underhållning som står för behållningen och inte licensierade bilar och 3D-grafik som vi är vana vid med dagens tunga spelsläpp. Det ser snabbt och galet ut, och allt läckert förpackat i en härlig design. Jag måste erkänna att habegäret kryper på.  Spelet är dessutom regionsfritt, men det kan hända att det inte fungerar på vissa japanska konsoler som är producerade efter oktober 2000, då det är pressat på en CD-skiva.

Youtube-klippet nedan ser inte helt dumt ut, eller vad säger ni?

5 reaktioner på ”Dreamcast lever – Rush Rush Rally Racing

  1. Ser riktigt härligt oldschool ut. Men, jag hade hellre sett att det kom till XBLA eller PSN, det här vill man ju spela i multiplayer, och det är inte varje dag man plockar fram DCt för att spela med kompisarna :/

  2. Håller med Zeke. Det är coolt att det fortfarande dyker upp spel till formatet men en PSN, Wiiware eller XBLA-version hade varit mer spännande. Ser för bra ut för att man ska behöva missa…

  3. Jo, där håller jag definitivt med. Det lär ju knappast gå att spela online på Dreamcast heller, även om det säkert skulle varit en möjlighet om det hade släppts under den första halvan av 2000-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.