The Viking & The Ninja – Intervju med lead designer för actionrollspelet till Mega Drive

The Viking & The Ninja är ett helt nytt actionrollspel som är under utveckling till Sega Mega Drive. Bakom projektet ligger den svenska indiestudion Delayed Again med utvecklare av spel som JRPG-titeln Pier Solar och det retrodoftande beat em’ up-äventyret Paprium. Undertecknad blev oerhört nyfiken och ställde några frågor till ‘Zebbe’ – lead designer för The Viking & The Ninja.

The Viking & The Ninja är ett actionrollspel med goda coop-möjligheter där spelarna får axla rollen som en viking och en ninja precis som titeln antyder. Karaktärerna skiljer sig inte bara åt utseendemässigt utan har även sin distinkta spelstil där en AI-kompanjon tar kontrollen av en av dem för de som spelar på egen hand. Vi kan se fram emot en stor dos humor, ett fantastiskt soundtrack (lyssna själv på ett smakprov på spelets Youtube-kanal, jag överdriver inte, det är otroligt bra musik), riktigt snygg och färgglad 16-bitarsgrafik och en riktigt god atmosfär på över 80 olika kartor – inklusive en mysig by som fungerar som ett hubbområde – och fem huvudtorn att ta över.


Kan du berätta lite mer om berättelsen, och huvudkaraktärerna?

”Spelet utspelar sig i en sättning som påminner lite om den i Dragon Ball Z, dvs, den är anakronistisk och kryddad med humor. Bakgrunden till handlingen berättar om ett krig mellan vikingarna och ninjorna, som slutar med en uppgörelse – de som lyckas klara en utmaning som heter Tower Trials vinner kriget. Så de skickar varsin representant, vikingen Birger och ninjan Jackie till Brownie Island där Tower Trials äger rum. Här uppstår dock intrigen – de tvingas in i en ohelig allians och måste samarbeta för att klara utmaningen – om inte så går BÅDA deras länder under. Där tar spelaren eller spelarna vid och får inte bara klara utmaningen utan även mysteriet med uppgörelsen…”


Skiljer sig vikingen och ninjan åt när det kommer till spelmekaniken? Hur kommer striderna att fungera rent gameplay-mässigt?

”Ja, det är lite inspirerat av ToeJam & Earl där den ene, vikingen, är starkare och långsammare, medan ninjan är snabbare och svagare. De har också olika vapen och förmågor som ska passa in tematiskt. T.ex så kan vikingen gå bärsärkagång, medan ninjan kan smyga. Striderna kommer likna de i Gauntlet och Dungeon Explorer, där man för det mesta kastar projektiler på fienderna. Det kommer finnas powerups, fällor och pussel. Det är stort fokus på samarbete för två spelare, men man kan även spela single player med en AI.”

Bakom actionrollspelets musik står kompositörer kända från spel som exempelvis Pier Solar, och smakprovet vi har fått höra från musiken är verkligen fantastisk. Hur många är ni som arbetar med The Viking & The Ninja?

”Tack, jag är själv supernöjd med musiken! Tyler, en kille i teamet, har sett till att haffa många som jobbat på Pier Solar och Paprium. Vi har ett mindre team med mig (spel- och leveldesign, story, och det mesta av grafiken), en programmerare, en illustratör/concept artist, två HR/testare, tre kompositörer och några till som gjort lite småsaker.”


Kan du dela med dig av några uppgifter kring release-datumet, finns det något release-fönster som ni siktar på?

”Just nu har vi inget releasedatum, men jag hoppas att det kan släppas under 2026.”

Vi tackar ‘Zebbe’ oerhört mycket för detta, och det är faktiskt inte första gången vi gör en intervju med utvecklaren. Under 2014 hade vi en väldigt intressant intervju om Pier Solar.

Här hittar ni hemsidan och Youtube-kanalen för Delayed Again och The Viking & The Ninja.

Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen av The Viking & The Ninja till Sega Mega Drive.

En reaktion på ”The Viking & The Ninja – Intervju med lead designer för actionrollspelet till Mega Drive

  1. Pingback: The Viking & The Ninja är ett kommande actionrollspel till Mega Drive – X PLAY! ZINE

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.