Fem Dreamcast-serier som förtjänar moderna uppföljare

Sega har ett gediget spelbibliotek med fantastiska spelserier, och det finns många som jag skulle vilja se återuppväckas. Hur skulle exempelvis en remake av Skies of Arcadia se ut, alternativt en helt ny del i spelserien? Och vad skulle hända om Sega drog igång arbetet med ett nytt Power Stone?


Se gärna videon – Sega: Fem Dreamcast-spel som jag vill se uppföljare till

Jag skaffade Skies of Arcadia på lanseringsdagen, och fastnade direkt för det mysiga och härliga rollspelet och dess karaktärer som Vyse och Aika. Storyn grep tag i mig direkt och stämningen var verkligen fantastisk, med betoning på ”var”. Trots att jag älskar att dyka ned i gamla klassiker för att återuppleva minnen eller spela dem för första gången, så har jag inte riktigt vågat återbesöka Skies of Arcadia. Jag är rädd för att en genomspelning idag skulle förstöra mina minnen, men en uppföljare i samma anda hade varit fantastisk. Skulle Skies of Arcadia 2 trots allt floppa, eller inte vara lika superfantastiskt som jag vill att det ska vara, så hade ändå mina minnen av originalet varit intakta.

Seaman är ett spel jag alltid har velat prova, men när det begav sig hade jag inte pengarna till detta. Här får spelaren prata med en fisk (ja, ni hör ju hur fantastiskt det låter) – med ett människolikt huvud – och spelarens uppgift är att mata och konversera med firren. Det roliga, eller jobbiga beroende på hur man ser det, är att Seaman inte alltid fäller snälla kommentarer, utan kan vara riktigt elak. Det verkar väldigt speciellt och nu när de flesta har en mick till sina konsoler och speldatorer vore en återupplivning av Seaman perfekt.

Power Stone var ett av de allra första partyfighter-spelen som jag provade på. Jag hade inte hunnit fastna för Super Smash Bros ännu, och när ett gäng kompisar var på besök spelade vi nästan alltid Power Stone till Dreamcast och jag spelade allt som oftast med huvudpersonen, Edward Falcon. Här vill jag inte se någon remake, utan en ordentlig reboot med finurliga funktioner – men samtidigt som Capcom håller sig till grundkonceptet. Men att de ger oss fler ‘power ups’, fler karaktärer, ett bättre flyt och lite mer av allt gott helt enkelt.

Virtua Tennis är precis den typ av tennisspel som jag gillar. Det är sådär arkadigt och underhållande utan att vara sådär oerhört seriöst, men att matcher med vänner och motståndare över nätet kan vara riktigt, jäkla (ursäkta) allvarliga. Visst, Virtua Tennis 4 släpptes under 2011, men det är ändå nio år sedan. Sålde det verkligen så dåligt, eller varför slutade Sega utveckla serien? Utvecklarna Hitmaker aka AM3 löstes visserligen upp 2009 där delarna i teamet sammansvetsades med andra av Segas studios, men vi fick ju ändå ett Virtua Tennis 2011.

Crazy Taxi är ett spel som jag älskade direkt från start och jag spelar det fortfarande då och då. Den humoristiska touchen, farten i taxikörandet och jakten på pengar försöken att slå sina rekord är fantastisk. Det var fantastiskt då, och en ordentlig uppföljare hade kunnat bli så otroligt bra. Lägg till saker som möjligheten att starta sin egna taxifirma för att kunna tjäna pengar till att bland annat köpa nya bilar och annat som ger mer djup till det härliga grundkonceptet, och det hade kunnat bli riktigt, riktigt bra.

Det finns många Dreamcast-serier som jag skulle vilja se återvända idag. En rejäl remake av Shenmue (som faktiskt var under utveckling) skulle vara fantastiskt, men det hör inte riktigt till den här listan i och med att Shenmue III släpptes tidigare i år. Sen har vi spel som Jet Set Radio, Grandia II och många, många fler fantastiska titlar. Vilka Dreamcast-spel skulle du vilja se i ny tappning?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.