Shenmue 3: den största Kickstarter-succén någonsin i tv-spelkategorin

Utannonseringen av Shenmue 3-Kickstartern under årets E3 är utan tvekan en av de största överraskningarna någonsin på mässan. Insamlingen drog in de två efterfrågade miljonerna på några timmar, och under de sista tre timmarna höll Yu Suzuki och några andra involverade utvecklare en Live-stream för att räkna ned till slutsignalen. Vi fick gotta oss i en återblick på Suzukis karriär – med bland annat Hang On, Space Harrier och Outrun – en uppvisning av fan-producerat material och en titt på processen bakom Shenmue.

Vi fick också information om Shenmue 3, där det bland annat avslöjades att Takashi Ito (huvudkaraktärsdesignern för Shenmue I och II) även kommer att arbeta med seriens tredje del. Yu Suzuki och Kenji Miyawaki berättade också att karaktärernas ansikten kommer att förbättras avsevärt till det att spelet är färdigt.

Kickstarten samlade in hela 6,333,295 dollar vilket betyder världsrekord för ett TV-spel, och vi var 69,320 personer som backade projektet. Alla delmål uppnåddes dock inte, och Yu Suzuki har tidigare sagt att han behöver 10,000,000 för att han och alla involverade utvecklare ska kunna skapa det spel som de verkligen vill göra, och det finns fortfarande möjlighet att uppnå detta gigantiska mål. De kommer att ta emot finansiering via PayPal – och vi återkommer när den nya insamlingen börjar.

Vi gratulerar Yu Suzuki, och tackar alla som ställt upp på att backa Shenmue 3-projektet, så att vi får återuppta Ryo Hazukis fantastiska resa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.