Shenmue III är finansierat – makalöst Kickstarter-rekord

Som ni säkert vet utannonserade Yu Suzuki och Sony en Kickstarter-kampanj (som ni hittar här) för Shenmue III under natten, och det blev en snabb succé. Det är inte bara det snabaste spelet att dra in en miljon dollar via tjänsten, utan även det lyckades även ta sig förbi tvåmiljonersgränsen på drygt nio timmar.

Detta kan jämföras med Rare-avhopparnas Yooka-Laylee (en spirituell uppföljare till Banjo-Kazooie) som drog in en miljon dollar under drygt sex timmar, och på bara en tredjedel extra av den tiden extra lyckades Ys Net (Yu Suzukis egna studio) alltså samla in det dubbla.

Shenmue III har alltså redan nått gränsen, och om insamlingen drar in minst fyra miljoner dollar kommer Ys Net att lägga ännu mera tid på byn Baisha Village. Det första, extra, delmålet (2,5 miljoner dollar) är emellertid snart redan uppnått vilket gör att vi kommer att få tillgång till en sammanfattande film för Shenmue I och II.

Shenmue III kommer att släppas till Playstation 4 samt PC, och det ser ut som om vi kommer att få se spelet under 2017 om inget oförberett inträffar under produktionen.

En reaktion på ”Shenmue III är finansierat – makalöst Kickstarter-rekord

  1. Pingback: Fler belöningar till Kickstarter-finansiärerna för Shenmue 3 | PLAYZINE - FÖR ALLT OM PLAYSTATION

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.