Angelo spelar Castlevania – The New Generation till Mega Drive

Vad tänker ni på när ni hör orden mörker, vampyrer, zombies, piska, facklor? För mig ringer det en klocka, och jag ser ordet Castlevania framför mig.

Castlevania är en känd serie i spelvärlden, men tyvärr kom aldrig så många Castlevania-spel till Segas konsoler som det gjorde till Nintendos och Sonys. Men ett av de bästa Castlevania-spelen som gjorts, kom enbart till Sega Mega Drive/Genesis, nämligen Castlevania – The New Generation eller Castlevania – Bloodlines som det heter i USA. I detta spel är det inte Dracula man ska bekämpa, utan en vampyrgrevinna som har som plan att återuppliva Dracula. Man kan välja att spela som Eric Lecarde eller John Morris, beroende på vilket vapen och karaktär man föredrar.

Castlevania-The_New_Generation_

Atmosfären är helt perfekt med mörka slott och orgelmusik, samt en helt perfekt spelkontroll.  Jag får säga att av alla Castlevania-spel som finns så är det detta samt Symphony of the Night de som jag håller högst. The New Generation har kommit att bli ett väldigt eftertraktat spel att ha i sin samling, och det förstår jag till fullo, den är ett måste för alla sega-samlare. Bloodlines versionen har mer våld och blod än New Generation, annars så är versionerna lika. Så har ni inte testat detta spel så se till att göra det om ni får chansen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.