Segas AM2-studio gör arkadspel av Kantai Collection

Kantai Collection släpptes som ett gratisspel under 2013, och sedan har varumärket bara blivit populärare med tiden efter flertalet olika manga-produktioner, anime-serier och även ett bordsrollspel. Originalet är emellertid ett free-to-play-lir med 2,5 miljoner registrerade spelare, och det handlar om ett kortspel – något som exempelvis Blizzard gjorde otroligt populärt även i väst med Hearthstone.

Sega har nu knutit åt sig rättigheterna till att göra ett arkadspel av licensen, och det kommer att vara studion AM2 som står för jobbet. Om arkadversionen av Kantai Collection tar sig utanför Japan återstår dock att se, men Sega gör ansträngningar för att få upp intressenters ögon i Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.