Polygon intervjuar Sega-ikonen Yu Suzuki

Den store Sega-ikonen Yu Suzuki har gett oss några av de mest klassiska arkadspelen som finns därute, och bland annat var han med och skapade trenden med rörelsekänsliga kontroller redan på 80-talet när Hang-On utvecklades och där spelaren fick styra med en ‘motorcykel.’ När Polygon intervjuar Shenmue-skaparen försöker han undvika frågorna om vad som hänt de senaste sex åren, och Suzuki drömmer sig tillbaka till dagarna då han mer eller mindre bodde på Sega-kontoret och sov på kartonger.

Hans favorittimmar inträffade mellan 02.00 till 04.00 där han äntligen fick jobba för sig själv, och säger sig ha utfört den mängd arbete som en vanlig person tog två veckor att klara av.

Intervjun är titulerad ”två timmar i Yu Suzukis kök,” även om de befinner sig vid ett köksbord i ett rum som används som utvecklarens arbetsrum. Skribenten Matt Leone noterar en riktigt snygg Shenmue-mugg samt en limiterad Hello Kitty-Dreamcast som många samlare gärna skulle se i sin ägo.

Läs hela den intressanta intervjun med Yu Suzuki här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.