Shenmue fyller 15 år och vi säger grattis!

shenmue

Idag fyller Segas guldkantade spelserie Shenmue 15 år. Idag, för lika många år sedan, släpptes spelet i Japan, och vi är fortfarande många som trånar efter en tredje del, och högupplösta versioner till Playstation 4, Xbox One och Wii U.

Sega gjorde väldigt mycket rätt med Shenmue. Yu Suzuki skapade ett äventyr som låg rejält i framkant rent tekniskt, med ett avancerat vädersystem och en levande befolkning som den legendariske utvecklaren efteråt framhävt som spelets stora svårighet för Sega-studion AM2. På dagarna blomstrade affärerna, och när natten närmade sig fylldes krogarna – som skumma Heartbeats Bar och The MJQ Jazz Bar – av de törstiga medborgarna i Dobuita.

shenmue are these guys sailors

Vi vet att Yu Suzuki undersöker om om han kan finansiera ett eventuellt Shenmue III, då Sega inte är emot en tredje del så länge som de ekonomiska bitarna löser sig. Vi ska dock inte vänta oss att företaget nämner spelserien under en dag som denna, men vi höjer våra glas och säger grattis Shenmue på 15-årsdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.