‘Historien om Sega’ är en riktig bladvändare

historien om sega martin lindell

Igår var det julafton, och en av mina julklappar bestod av Martin Lindells Historien om Sega. Jag skulle bara kika lite på själva layouten, men det slutade med att jag fastnade rejält när jag läste om Segas första steg som Service Games (som sedan blev SEGA efter att företaget satte ihop namnet SErvice GAmes) där de sålde enarmade banditer och sedan gick över till mekaniska arkadspel som Periscope från 1968.

Jag sugs in ordentligt när Lindell beskriver hur entreprenören Dennis Bergström tar in Master System till Sverige, och vad som händer när Brio beger sig in i kampen om Sega. Trots att man tror sig veta det mesta om Segas historia så berättar Lindell något nytt på varje sida, och boken är fylld med små anekdoter som gör att det känns som om man får vara med bakom kulisserna och får veta de hemliga detaljerna som inte får komma ut till allmänheten.

Vad handlade egentligen ”mutresorna” till Cypern om?

Efter att ha slukat de 75 första sidorna i denna bladvändare vill jag bara läsa mer, vilket jag självklart också ska göra.

En reaktion på ”‘Historien om Sega’ är en riktig bladvändare

  1. Pingback: Martin Lindells Historien om Sega i julklapp | Åslin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.