Intervju: vi frågar Sunhede om nya Mega Drive-samlarboken Slayer of the big grey box

Under 2011 släppte Thomas Sunhede NES-XX-SCN – boken som berättade om alla de SCN-kodade Nintendo 8-bitarsspelen på 600 sidor. Nu är författaren aktuell med Slayer of the big grey box som förhoppningsvis kommer att släppas före jul.

Vi blev intresserade och kontaktade Sunhede för att få svar på våra frågor om Slayer of the big grey box.

Vad är Slayer of the big grey box för typ av bok?

Egentligen är det bara en komplett samlarlista där du kan bocka av vilka Mega Drive-spel du äger. Sådana finns det massvis av på nätet, men de flesta är dåliga och ingen komplett med alla PAL-spel och varianter i Europa. Dessutom är hälften av boken text om samlandet, varianter och distributörer i Norden.

Hur kom du på idén till en bok för samlare av Mega Drive-spel?

Efter att ha skrivit 600-sidorsboken NES-XX-SCN om alla NES-spel i Norden så fanns tanken att göra om det till Mega Drive. Dock skulle den ha blivit sjukt tjock om jag ägnat ett uppslag till varje spel även där. Orken tröt, men jag har samlat på mig material om spelen i minst fem år och nu satte jag ihop allt till en mindre bok istället.

Vad kan vi vänta oss utöver listan av alla släppta Mega Drive-spel?

Listan är på cirka 30 sidor, de övriga 20 innehåller lite historia, regionskoder, svenska distributörer, fördjupning i språken, fodralen m.m. En samlarguide helt enkelt. Skriven på engelska för att samlare i hela Europa ska kunna ha nytta av den.

Var kan man förboka Slayer of the big grey box och när släpps den?

Just nu har jag bara skrivit om den på Segalovers, det går bra där eller mejla mig på adressen som finns på min hemsida: www.mygrandmotherisgone.se. Men snart mer info om den på hemsidan och andra forum också. Innan jul borde den vara färdigtryckt.

Skulle du vilja berätta lite om dig själv, och din egna spelsamling?

Hade alla 200 SCN NES-spel, men sålde dem. Det räckte till 1/4 av husköpet. Satsade sedan på Mega Drive istället och har ungefär 450 av de 538 spel som släpptes i Europa. Bor numera på landsbygden i Västerbotten för att motverka den snedvridna statsandan som tar över och sabbar världen.

Tack så mycket för alla svar!

Slayer of the big grey box
Så här kommer framsidan till Slayer of the big grey box att se ut.

En reaktion på ”Intervju: vi frågar Sunhede om nya Mega Drive-samlarboken Slayer of the big grey box

  1. Låter som en riktig samlarbok. 😀 Kanske ska investera i ett ex, såg att de första 100 förbokarna skulle få en ”present” också =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.