Sega Saturn fyller 20 år – konsolen med många ovanliga samlarobjekt

sega saturn

Sega Saturn släpptes den 22 november 1994 i Japan, och trots att konsolen inte lyckades nå den breda massan världen över, så lyckades Sega bra på sin hemmamarknad. Det finns emellertid en hel del ovanliga och riktigt bra spel till Saturn som både samlare och spelare suktar efter.

gi panzer dragoon saga

I Europa brukar vi alltid tala om Panzer Drago0n Saga – Segas rollspel som av många retroentusiaster anses som ett av världens bästa JRPG. Sagan säljs för runt 2000 kronor om det handlar om ett exemplar i bra skick.

Ett annat eftertraktat spel är Radiant Silvergun – ett shmup i 2D som av många framhävs som det bästa spelet i sin genre någonsin. Radiant Silvergun släpptes dock endast i Japan, vilket många andra fantastiska spel till konsolen också gjorde – exempelvis Saturns heliga graal Psychic Assassin Taromaru.

Psychic Assassin Taromaru

Psychic Assassin Taromaru är det mest eftersökta spelet till Sega Saturn hos samlare, speciellt när actiontiteln är mycket omtyckt av de få som faktiskt äger ett exemplar. Endast 7500 exemplar släpptes av sidoscrollaren, och det dyker sällan upp till försäljning.

Saturn blev ett finansiellt fiasko för Sega, men vi minns konsolen som en riktig pärla. Grattis Sega Saturn på 20-årsdagen!

En reaktion på ”Sega Saturn fyller 20 år – konsolen med många ovanliga samlarobjekt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.