Valkyria Chronicles – försäljningssuccé för Segas strategirollspel

valkyria chronicles

Valkyria Chronicles släpptes för runt sex år sedan till Playstation 3, och igår släpptes PC-konverteringen – komplett med allt nedladdningsbart material – via Steam. Lanseringen slog Segas förväntningar med råge, och strategirollspelet rusade upp på Steams försäljningslista och var det mest nedladdade spelet under en viss tid. Nu ligger spelet på tredje plats efter Segas Football Manager 2015 och Activisions Call of Duty: Advance Warfare.

”Under spelets första 24 timmar på marknaden slogs alla förväntningar med råge. Det prisvinnande strategirollspelet, som först släpptes 2008 till Playstation 3, tog sig till toppen av Steams nedladdningslista, och det slog en mängd nya spel och nådde förstaplatsen,” berättar Sega.

Tidigare idag rapporterade vi om att Valkyria Chronicles 3 kommer att finnas med på ett hörn när Phantasy Star Nova lanseras till PS Vita. Kan dessa två nyheter betyda att Sega kommer att satsa mer på den fantastiska spelserien?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.