SegaZine – det bästa som hände under vecka 45

bayonetta 2 art

Under den sista tiden har mycket handlat om Segas Bayonetta 2 till Wii U, och det gick riktigt bra för actiontiteln när spelet gjorde entré på den svenska marknaden. Candy Fruit Optical  har gjort en replika av häxans glasögon, och nu säljs dem via Tokyo Otaku Mode för 392.99 dollar.

Vi fick också reda på att spanska Retro Sumos arbetar med en ny äventyrstitel som heter AMEBA, och det handlar om en visuell novell som både kommer att släppas digitalt till diverse plattformar, och en fysisk utgåva kommer att lanseras till Dreamcast. Dessutom fick vi en härlig present då många av Segas arkadklassiker blev tillgängliga helt gratis online.

starblade silpheed mega cd seald

Vi hann också med att testa Sonic Boom: Shattered Crystal till Nintendo 3DS – och tyvärr ser igelkottens 3D-äventyr lite väl blekt ut vid en första anblick. Dessutom tog vi reda på om Dreamcast-spelet Power Stone fortfarande håller måttet, och när vi ändå var inne på temat Dreamcast tecknade jag Beat från Jet Set Radio. Samtidigt passade jag på att utöka spelsamlingen med två inplastade exemplar av Mega CD-spelen Star Blade och Silpheed.

Sega Mega Drive-spelet Psy-O-Blade har endast släppts officiellt i Japan, men nu har ett gäng hängivna fans översatt spelet, och med en uppdatering kan alla ägare av spelet uppleva det på engelska.

psy-o-blade

Sedan har ni väl inte missat att vi fått en ny – riktigt läcker – logga designad av David Wiberg, och under nästa vecka kommer en ny skribent att presentera sig här på SegaZine. Missa inte det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.