AMEBA – ny indie-titel till Dreamcast

ameba_sega_dreamcast

Dreamcast fyllde 15 år i fjol, men det släpps fortfarande en hel del indie-titlar till Segas klassiska konsol, och nu har ett nytt spel till formatet utannonserats. Utvecklarna Retro Sumus är en liten studio ifrån Spanien, och de utannonserar AMEBA – en visuell novell som beskrivs som ett detektiväventyr.

Spelaren kommer att ikläda sig rollen som en detektiv med ett speciellt uppdrag – att lösa en serie mord som inte verkar ha inträffat över huvud taget. Så här beskriver Retro Sumus AMEBA själva.

“How do you investigate a series of murders that may as well have never existed? Or, how can you be sure you haven’t lost it, when you’re the only cop in your city who thinks several un-connected deaths were not accidental or natural? These are the questions veteran inspector Hugo asks himself on an everyday basis.

I usually loathe visual novels. With the exception of just a few really good ones, they’re too ‘Japanese’ for my tastes, culturally speaking. So we’re taking the genre in a new direction: no anime-like art, as the teaser poster shows, obviously a more western take on storytelling and characterization, a serious story. Imagine Davind Fincher’s Seven meets Frank Miller’s Sin City comic books. Well, that’s what I’d like, but I’m not expecting to reach that kind of quality!” – Carlos från Retro Sumus.

AMEBA kommer att släppas digitalt till Windows, Linux, OSX och Ouya, men vi ser givetvis fram emot den fysiska Dreamcast-versionen. Retro Sumus lovar att vi kommer att få mer information och in-game-bilder innan året är slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.