Spelsamling: 20 Sega-spel – Turtles: Hyperstone, Under Defeat & Mr. Driller etc

 

under defeat mr driller dc saturn segaBilden blir större om du klickar på den.

Jag har varit på jakt efter den limiterade utgåvan av Under Defeat ett bra tag, och nu har jag äntligen lagt beslag på ett exemplar av shmup-spelet till Dreamcast. I samma veva passade jag även på att köpa Mr. Driller, The Legacy of Kain och ett gäng andra Dreamcast-spel både från Japan och vår del av världen.

Dessutom passade jag på att köpa fem Saturn-spel, där fyra av dessa mestadels var köpta på måfå. Shin Theme Park är visserligen inte helt främmande då jag spelat flertalet versioner genom åren, men frågan är om jag förstår något av det japanska språket. Pastel Muses – som också var ett köp i blindo – har jag emellertid hunnit prova en aning, och det gömmer sig ett riktigt beroendeframkallande pusselspel bakom den låga prislappen.

Saturn- och shmup-spelet Striker 1945 II var dock betydligt dyrare, och likaså Turtles: The Hyperstone Heist. Det förstnämnda har jag faktiskt inte testa även om jag har exemplar av 1945 I&II The Arcade Games till Playstation 2 som jag köpte i somras. Men Turtles: The Hyperstone Heist har jag många goda minnen av, och baksidans svenska beskrivning osar tidigt 90-tal:

”Shredder har stulit den kraftfulla Hyperstenen för att krympa New York. men, brott lönar sig inte: det är nu upp till dig att leda våra hjältar för att förhindra en katastrof!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.