Vi spelar Vancouver 2010 – håller det fortfarande som OS-spel?

Sega hade hand om licensen till OS i Vancouver 2010, och snart är det dags för nästa vinter-OS – då i ryska Sotji. Jag och Linda har värmt upp med Segas digitala version av det förra vinter-OS-äventyret, och ramlat väldigt mycket i rodelbanan.

Vancouver 2010, den digitala versionen alltså, blev väldigt avskalad. Vi kunde (och förstås kan) bara välja land, och sedan ta oss ann några – absolut inte alla – av de grenar som ett vinter-OS erbjuder. Alla deltagare ser också ut att vara otroligt nära syskon, då alla tjejer och killar är identiska gällande respektive kön.

Hur är spelet då? Faktiskt lagom snyggt fortfarande, och även om spelsystemet också är simpelt så är det också funktionellt. Att vi befinner oss i Vancouver 2010 märks också endast genom logotypen vilket gör att vi kan anpassa det även till den kommande sportfesten.

vancouver_2010_skidåkning-SEGASikten blir suddig om hög fart uppnås i backen, och då handlar det tyvärr inte bara om ett väl avvägt tunnelseende.

När det är dags för herrarnas rodellopp ställer sig fyra nationer mot varandra (som i alla andra inkluderade grenar) och precis som vanligt ser alla tävlande likadana ut. Fyra fyrlingar från fyra olika nationer. Här är timing och en väl avvägd åklinje allt som räknas, och jag får en riktigt skön fartkänsla när allt flyter som det det ska. Fyra gånger av tio flyger jag dock av kälken i och med att jag är lite väl våghalsig och drar mig uppåt väggkanten efter att ha försökt komma upp i en så hög fart som möjligt.

Vancouver 2010 är otroligt avskalat, men det är fortfarande ett godkänt spel som bjuder på några timmars underhållning. Efter ett par timmar ute i vintervärlden blir jag dock rätt läs på Segas forna vinter-OS, men under kortare spelsessioner finns det definitivt något att hämta här. Det lär också vara rejält nedsatt i pris (om affären inte heter Åhlens eller liknande) om det finns något exemplar över i någon av landets butiker.

Fungerar-det-än-idag-betyg (ja, vad ska jag annars döpa det till?): 2,5 av 5

Lindas åsikt: Snabbt, avskalat och en relativt stor klick spelglädje. Kortlivat dock. Fungerar-det-än-idag-betyg: 3 av 5

En reaktion på ”Vi spelar Vancouver 2010 – håller det fortfarande som OS-spel?

  1. Pingback: När får vi se ett ambitiöst alpint vinterspel? | PLAYZINE - FÖR ALLT OM PLAYSTATION

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.