Sega avslöjade Dreamcast för 20 år sedan

Det är 20 år sedan (den 21 maj 1998) Sega avslöjade Dreamcast. Spelkonsolen som gett oss fantastiska upplevelser så som Skies of Arcadia, Cannon Spike, Shenmue, Marvel vs. Capcom 2, Power Stone, Ikaruga och Crazy Taxi.

Sega hade otroligt stora förväntningar på Dreamcast, och de menade att den skulle ta 50 procent av spelmarknaden, och således bli den största aktören inom branschen. Microsoft var också lyriska, och gick ut med ett pressmeddelande som handlade om att de samarbetat med Sega för att skapa den ultimata spelmaskinen för hemmabruk – ”Ultimate Home Video Game System.” Microsoft bidrog med en optimerad version av Windows CE smed Direct X till Dreamcast.

Dreamcast fick dock ett abrupt slut den 31 mars 2001, och Sega gick över till att bli tredjepartstillverkare. De ville emellertid hålla drömmen levande, och ville återigen ingå ett samarbete med Microsoft som skulle ha inneburit att Xbox skulle haft stöd för Dreamcast-spel. Något som Microsoft tyvärr avböjde.

Nedan kan ni se en video från utannonseringen av Dreamcast.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.