Sega Genesis Flashback – Mega Drive-versionen av NES Mini har HDMI-stöd

Tycker du att NES Mini var packad med nostalgi? Då ska du kika närmare på AtGames bärbara och stationära nyversion av Sega Mega Drive.

Det är som synes inte Sega själva som står för utvecklingen, men förhoppningsvis blir Sega Genesis Flashback – som konsolen heter – till och med bättre än Nintendos lilla retromaskin. AtGames kreation kommer inte bara med HDMI-utgång för att ge oss en uppskalad upplösning till 720p, utan möjligheten att både spela 85 förinstallerade titlar samt ”de flesta av dina originalspel” till både Sega Mega Drive och Sega Genesis. Dessutom hittar vi sparfunktioner och möjligheter till att spola tillbaka och pausa spelen även på platser som detta inte gick i originalspelen.

Sega Genesis Flashback har formen som Segas första modell av sin klassiska 16-bitarskonsol, men vi kommer inte bara att få spela Mega Drive-spel. Bland de förinstallerade titlarna hittar vi spel till formaten Mega Drive, Master System och Game Gear samt 30 tycken ”shovelware-titlar.”

Själv ser jag mest fram emot att sätta tänderna i Shining Force, och konsolen inkluderar bland annat spel som Phantasy Star och Segas ikoniska igelkotte – Sonic the Hedgehog. Paketet inkluderar också två stycken trådlösa 2.4ghz-kontroller.

Om tio dagar (den 28 juli) kommer vi också att kunna förboka Sega Genesis Flashback i amerikanska butiker som GameStop, Best Buy samt Target.

Tror ni att Sega Genesis Flashback kommer att hålla samma kvalité som NES Mini, eller kan den till och med överträffa Nintendos lilla retrokonsol?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.