‘Zebbe’ vann finalen i Elitserien 95 på Retrogathering

‘Zebbe,’ vinnaren av Elitserien 95 till Mega Drive på Retrogathering står till vänster om silvermedaljören Daniel S.

Precis som vi berättade för en vecka sedan så spelades en tävling i Elitserien 95 till Sega Mega Drive på Retrogahtering i Västerås. I prispotten fanns – förutom äran – ett gäng Electronic Arts-prylar, och även om inte arrangörerna nämner något om detta skulle jag vilja kalla det för landets inofficiella SM-final i EAs klassiska ishockeyspel.

När turneringen var över var det Carl-Johan ‘Zebbe’ Brax som stod som vinnare, och känner du igen namnet är det inte någon tillfällighet. Han jobbar hos WaterMelon och var bland annat med i utvecklingen av Pier Solar som släpptes till Sega Mega Drive under 2010, och när det blev aktuellt med en HD-version ställde utvecklaren upp på en intervju som även gav oss en inblick i företagets fortsatta satsning på spel till Segas konsoler.

Efter vinsten i Elitserien 95 borta i Västerås hörde vi av oss till ‘Zebbe’ och gratulerade till segern samtidigt som vi bad om en kommentar.

”Trots att den var kort så var det en riktigt trevlig turnering. Inledde med en match mot SuperViktor, som sa att han spelat NHL 94 på SNES dagligen i tio år upp till 2005. Men jag hade spelat Elitserien 95 på Mega Drive dagen innan tävlingen och spöade datorn med siffror som 13-1 i en match. Viktor blev dock svårare, men jag vann ändå med 2-0. Tror att båda målen var på direktskott, det säkraste sättet att göra mål på,” berättar ‘Zebbe.’ ”Andra matchen, mot Patrick, blev betydligt svårare. För att spara tid skulle vi bara spela en period, om det inte var lika, vilket det var. I andra perioden låg jag under med 2-4 med ca 1,5 minut kvar. Men jag samlade styrka och tänkte att jag skulle fixa det, och vips så kom två snabba mål och en tredje avgörande period. Patrick var riktigt bra, och lägg därtill den sega (*fniss*) d-knappen på min kontroll, så känns det extra tungt. Men så fick jag in ett mål och finalplatsen var min!”

”I finalen mötte jag Daniel S. Det blev också en hård kamp, på tre perioder. Det blev många tacklingar och försök på direktskott, men det som avgjorde till min fördel var en lös puck som kom på målvaktens högra ben, vilket fick pucken att långsamt glida in i mål. Sedan, med en minut kvar, kunde jag maska bort tiden och vinna!”

ea vinster

”Jag fick en guldmedalj, en påse med massor av kläder och en puck av EA Sports samt välja mellan en USB-kontroll av antingen Saturn- eller Gamecube-typ. Jag valde Saturn-kontrollen såklart :).”

Vi gratulerar ‘Zebbe’ ännu en gång till segern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.